Archiefbeeld van de herdenking.
Archiefbeeld van de herdenking.

Herdenking in Zijtaart

Algemeen 1.116 keer gelezen

ZIJTAART | De jaarlijkse herdenking bij het monument aan de Kanaaldijk in Zijtaart is dit jaar op maandag 6 mei. In de sfeer van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei wordt er bij dit monument op een later tijdstip aandacht besteed aan de strijd van Nederlandse militairen bij het begin van de oorlog op 10 mei 1940. De aangepaste datum heeft te maken met de adoptie van het monument door basisschool Edith Stein.

Op deze ochtend is er een volledige groep leerlingen van de basisschool aanwezig, die daarmee het project over de Tweede Wereldoorlog afsluit. Omdat de basisschool het monument reeds vele jaren adopteert, is de betrokkenheid van de school van belang. In de meivakantie is de kans om aanwezig te zijn met de hele groep niet mogelijk. Daarom wordt jaarlijks in overleg met de school en met de gemeente een andere datum bepaald om de herdenking te houden, maar zoveel mogelijk gelijkwaardig aan de Nationale Dodenherdenking van 4 mei.
De kinderen van groep 8 gaan onder leiding van hun leerkracht de herdenking voor een deel zelf invullen door enkele korte persoonlijke toespraakjes van enkele leerlingen.
Voor de belangstellenden bij deze herdenking worden er stoelen klaargezet.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant