Juul Bongers uit Langenboom in actie tijdens de halve finales van de districtsbeker tegen SV Laar.
Juul Bongers uit Langenboom in actie tijdens de halve finales van de districtsbeker tegen SV Laar. Foto: Jeroen Engelen

‘We willen donderdag geschiedenis schrijven met UDI’19’

Voetbal 2.973 keer gelezen

LANGENBOOM | Juul Bongers hoopt komende donderdag geschiedenis te schrijven met UDI’19/CSU. De 20-jarige middenvelder uit Langenboom streeft naar een basisplek in de finale van de KNVB-districtsbeker tegen DAW. “Je merkt dat het leeft. Niet alleen bij de spelers, maar binnen de hele club”, weet Bongers. 

Door Martijn Schwillens

Bongers was dit seizoen met doelpunten in de districtsbekerwedstrijden tegen Margriet (kwartfinale) en Vianen Vooruit (derde ronde) belangrijk voor zijn ploeg. Ook viel de rechtshalf overtuigend in tegen SV Laar in de halve finales, waardoor de Udenaren grip kregen op de tegenstander en uiteindelijk de eindstrijd bereikten. “UDI’19 heeft nog nooit (in de 105-jarige clubhistorie) de beker gewonnen, dus het was wel een van de twee doelstellingen voor dit seizoen. Naarmate we verder kwamen in de beker is het gevoel ontstaan dat we geschiedenis kunnen schrijven met z’n allen. Onze trainer Niels van Casteren grapt altijd dat hij de enige in deze groep is die al eens de beker wist te winnen (met Blauw Geel’38, red.). Daar komt hopelijk komende donderdag verandering in”, verduidelijkt Bongers.

Doorbraak
Bongers speelde tot zijn twaalfde bij SES Langenboom en vertrok toen voor twee jaar naar Achilles’29. Sinds zijn veertiende maakte hij deel uit van de jeugdopleiding van UDI’19. Afgelopen zomer beleefde de dynamische middenvelder zijn doorbraak op sportpark Parkzicht. “In de winterstop van het vorige seizoen ben ik gaan meetrainen en sinds deze zomer ben ik ook minuten gaan maken. Voor de winterstop speelde ik bijna alles, in de tweede helft van het seizoen moet ik het vooral doen met invalbeurten. Ik ben een van de spelers met de meeste speelminuten (31 competitie- en bekerduels) in onze selectie. Dat had ik afgelopen zomer nooit verwacht, dus daar ben ik enorm blij mee. Ik moet het hebben van mijn snelheid en ben ook wel technisch. Ik zoek graag mijn tegenstander op of ik kijk of er ruimte ligt achter de laatste linie van de tegenstander”, zegt Bongers, die onlangs zijn contract bij de Udense club verlengde. “De ambities die UDI heeft richting volgend seizoen en de jaren erna, komen volledig overeen met die van mij. De trainer is ook positief over mij. Hij geeft me vertrouwen en is van mening dat er nog meer in het vat zit. Ik heb het bovendien enorm naar mijn zin in Uden.” 

Het is logisch dat wij als favoriet worden gezien, maar dat wil zeker niet zeggen dat wij DAW zullen onderschatten

Bekerfinale
Zijn eerste seizoen bij UDI’19 hoopt Bongers te bezegelen met het winnen van de KNVB-districtsbeker. Hij weet dat zijn ploeg de bekerfinale ingaat als topfavoriet, omdat tegenstander DAW Schaijk uitkomt in de tweede klasse. “Het is logisch dat wij als favoriet worden gezien, maar dat wil zeker niet zeggen dat wij DAW zullen onderschatten. Zij hebben gewonnen van Wittenhorst en in de halve finale EVV Echt verslagen, terwijl wij daar eerder dit seizoen van verloren. Dat zegt genoeg. Het is alleen jammer dat de finale in Heerlen wordt gespeeld in plaats van ergens in de buurt, want dan zou het ongetwijfeld veel drukker worden.”

De finale tussen UDI’19/CSU en DAW Schaijk wordt donderdag 9 mei om 17.00 uur afgewerkt op Sportpark A Gene Bek (van VV Bekkerveld) in Heerlen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant